English English Nederlands [Beta] Nederlands [Beta]
Terug

Eerste avond in het vrijwilligershuis in Can Tho

Eerste avond in het vrijwilligershuis
De reis naar Can Tho met visum voor Vietnam is goed gegaan, ik ben rond half 5 aangekomen bij het vrijwilligershuis. Het was een hele reis, maar zeker goed te doen! Ik ging met de taxi van het hotel naar een busstation om mijn ticket te kopen naar Can Tho en vervolgens werd ik met een bus naar een ander busstation gebracht. Daar stapte ik over op een grote bus (met airco!!), die naar Can Tho ging. Het was ong. drie uur rijden, gelukkig had ik mijn camera bij me en kon ik mooie foto’s maken van het Vietnamese landschap.

Ook zat er een hele aardige Vietnamees naast me waarmee ik zo nu en dan een praatje maakte. Jammer genoeg sprak hij niet zo goed Engels en begrepen we elkaar soms niet. Maar goed, hij vond mij blijkbaar ook erg aardig, want toen de bus even een tussenstop maakte, heeft hij iets van Vietnamees snoepgoed voor mij gekocht! Het lijkt een beetje op van die noga met noten en het smaakt naar kokosnoot. Niet echt mijn ding... maar dat hoefde hij niet te weten natuurlijk! Hij heeft mij ook geholpen om de goede shuttle bus te vinden om mij van het busstation in Can Tho naar het vrijwilligershuis te brengen.

Ik heb vanavond al alle vrijwilligers ontmoet, en er kwamen ook nog gasten (Vietnamese studenten die ook vrijwilligerswerk doen) naar het huis om met z’n alle een gerecht, dat gemaakt wordt van bloem, ei, melk en een klein beetje zout en in een koekenpan met verhitte vetstof wordt gebakken, te eten! Ja echt, mijn eerste avondeten in Vietnam was toch echt pannenkoeken haha! Daarna hebben we nog gezellig op het dakterras gezeten waar het wat koeler was.

Als het goed is, krijg ik maandag van Phuong een rondleiding en uitleg over de projecten. Nu ga ik echt slapen, want het is inmiddels half 12 ‘s nachts en ik ben erg moe! Jullie horen binnenkort weer van me.

Bron: www.dulichso.com

Vorige
Reacties